Stockholms Aikidoklubb

Instruktörerna

Mats Alexandersson, 6 dan, dojo-cho

Dojons instruktörer har alla en lång erfarenhet av att instruera och inte minst Aikido.
Mats Alexandersson är grundare av dojon och huvudinstruktör och även shidoin sedan 2005.
Mats började med Aikido 1984 i Göteborg och har varit aktiv inom Aikido såväl internationellt som nationellt. Under flera år var Mats även engagerad inom Budo och Kampsort förbundets Aikidosektion, idag kallat Svenska Aikidoförbundet, där han innehaft olika positioner som, vice-ordförande och ordförande. Under 2000-talet har Mats även publicerat flera böcker om aikido. Mats har tränat Iwama-aikido sedan starten och deltagit i flera seminarier med Saito Sensei och även varit uchi deshi i två perioder i Iwama.
En äldre profil från 2006 hos CAA (Californa Aikido Association) hittar du här.

 

 

 

 

 

Wai Hong-Pang, 3 dan

Hur länge har du tränat?

Jag har tränat sedan 1999.

Varför började du?

Efter några års träning på gym så tyckte det var lite tråkigt och ville göra något annat. Hade sett Aikido på TV på Eurosport demonstration och tyckte det såg häftig ut. Sprang på en affisch på stan om Stockholm Aikidoklubb. Gick dit kollade på en träning. Sensei Mats undervisade passet och det såg så brutalt ut, det såg inte ut som på TV, så jag hoppade på nästa träningstillfälle.

Varför fortsätter du?

Jag har aldrig sysslat med någon idrott som var roligt och lärorik samtidigt som man ser fram emot nästa träning hela tiden.

Det bästa med aikidoträningen?

Bästa med aikido är man kan hålla på hur länge som helst, det finns ingen bäst före datum. Man tränar med alla lavsätt bakgrund, kön och ålder.

 

 

Lasse Kockum, 1 dan

Hur länge har du tränat?

Varför började du?

Varför fortsätter du?

Det bästa med aikidoträningen?

 

 

 

 

 

joaquim

Joaquim Homrighausen, 1 dan

Hur länge har du tränat?

Jag har tränat Aikido sedan 1997.

Varför började du?

Jag har alltid tränat olika saker, bland annat olika kampsporter. Jag kom dock inte nära Aikido förrän jag tittade på ett pass som Sensei Mats (Alexandersson) höll och blev fascinerad av att något så mjukt och logiskt samtidigt var så direkt och definitivt.

Varför fortsätter du?

Jag utvecklas genom Aikido, både fysiskt och mentalt. Samtidigt är det väldigt inspirerande att träffa likasinnade. Det jag lär mig av Aikidon och de som tränar Aikido är något jag kan ha med mig i många situationer, även utanför dojon.

Det bästa med aikidoträningen?

Jag utmanas och lär mig hela tiden något nytt.

 

peterjohansson

Peter Johansson, 2 dan

Hur länge har du tränat?

Jag har tränat sedan 2005.

Varför började du?

Jag började träna för att jag började stelna till i kroppen och ville göra något för att hålla igång. Hade hört om Aikido några år innan och tyckte det verkade intressant.

Varför fortsätter du?

Jag fortsätter för att det alltid går att hitta något nytt hos en själv eller i de tekniker vi gör. Att kunna göra dem båttre och prova på olika ideeer.

Det bästa med aikidoträningen?

Det bästa med aikidoträningen är att träffa gamla vänner och nya, att man kan bestämma hur hårt man vill träna från gång till gång.

 

jonas2

Jonas Larsson 3 dan

Hur länge har du tränat?

Jag började träna aikido 1996

Varför började du?

Jag hade varit på en uppvisning av aikido med min dåvarande fru som tränade för Tomita tidigt 80 tal och blev väldigt fascinerad, jag har tidigare åkt skidor.. Slalom och störtlopp på klubbnivå, även spelat tennis i klubb mästerskap. Har väl stort behov att få röra mig fysiskt med en stor del precision. Det tog många år tills jag såg en inbjudan till aikido träning i en dojo på Sankt Pålsgatan som jag bestämde mig för att prova och sedan dess har jag fortsatt.

Varför fortsätter du?

Jag är förmodligen äldst i våran klubb men mår väldigt bra av träningen och skador som jag fick som yngre får jag inte längre, även om jag tycker om att få ta i ordentligt. Aikidon håller mig rörlig och smidig i kroppen. Jag fortsätter för att det ger mig så mycket,både mentalt och fysiskt.

Det bästa med aikidoträningen?

Det bästa med Aikido träning är nog det jag tagit upp plus den stora gemenskapen inom aikidokretsar över hela världen. Vart du än är kan du leta upp en klubb som välkomnar dig att träna.

Stockholms Aikidoklubb - info@stockholm-aikido.se - Telefon +46-733-15 20 40 - Rosenlundsgatan 54 Stockholm